Ultralyds­scanning

Ultralyds­scanning

Hvad er en ultralydsscanning?

Ultralydsscanning er en metode der bruges i alle de medicinske sammenhænge hvor det er relevant at kunne se et billede af hvad der foregår inde i kroppen, uden først at skære den op.

Det er helt ufarligt at få lavet scanningen og kan ikke mærkes, ofte tager det kun få minutter. Ultralydsscanning hører under dét, man i sundhedssektoren kalder billeddiagnostisk undersøgelse. Det vil sige, at man stiller en diagnose ved hjælp af billeder af dét, man ikke kan se uden på kroppen.

Ultralydsscanning er en medicinsk billedteknologi, der bruger højfrekvente lydbølger til at skabe billeder af kroppens indre strukturer og organer. Under en ultralydsscanning udsender en transducer lydbølger ind i kroppen, som derefter reflekteres tilbage fra de indre organer og væv. Disse reflekterede lydbølger opsamles af transduceren og omdannes til billeder, som kan vises på en computerskærm.

Ultralydsscanning er en non-invasiv og smertefri procedure, der kan bruges til at diagnosticere og overvåge en række medicinske tilstande.

Vi tilbyder også behandlinger med laser, sportsmassage, manuel terapi og shockwave.

Hvorfor vælge ultralyd?

Der er flere fordele ved ultralydsscanning. For det første er det en sikker og ikke-invasiv procedure, der ikke kræver brug af ioniserende stråling som røntgenundersøgelser. Derudover er det en hurtig og relativt billig undersøgelse, der kan udføres på en klinik eller hospital uden behov for anæstesi eller langvarige forberedelser.

Ultralydsscanning er også meget anvendelig til graviditetskontrol, da det kan bruges til at overvåge fosterets vækst og sundhed samt opdage eventuelle komplikationer såsom ektopisk graviditet eller fosterafvigelser.

Samlet set er ultralyd en pålidelig, sikker og ikke-invasiv billedteknologi, der kan hjælpe med at diagnosticere og overvåge en række medicinske tilstande og er derfor en værdifuld ressource i moderne medicinsk praksis.

Book din tid online i dag

Bestil din tid til ultralyd her på siden. Du skal blot udfylde min kontaktformular. Har du nogle spørgsmål, er du meget velkommen til at kontakte mig på telefon 40 84 49 49 eller på mail kontakt@min-krop.dk. Jeg ser frem til at høre fra dig.

Book tid til behandling

Udfyld kontaktformularen for at bestille en tid

Osteopat i Roskilde..