Manuel terapi

Manuel terapi

Hvad er manuel terapi?

Manuel terapi betyder at behandle med hænderne, hvor man behandler hele bevægeapparatet, muskler, sener, led, knogler og bindevæv. Behandlingen består gerne af en kombination af flere behandlingsformer, for at opnå det bedste resultat for dig.

Når du modtager manuel terapi hos mig, er du garanteret, at jeg bruger en bred vifte af teknikker, der tager udgangspunkt i dine udfordringer. Herunder kan du læse om de specifikke teknikker:

Muskel energi teknik (MET) regnes for en af de mest effektive behandlingsmetoder inden for manuel terapi. Teknikken kan ikke alene bruges til at normalisere hypertone muskler og rette fejlstillinger i led, men kan også aktivere hypotone muskler, fjerne ødemer og nedsætte lokale smerter.

Artikulering hvor man bevæger i små blide ryk for at påvirke stramme ledbånd og ledkapsler.

Traktion er en behandlingsteknik hvor man meget skånsomt separerer et, eller flere led for at opnå smertelindring, afspænding og øget bevægelighed.

Manipulation, hvor man ved et hurtigt tryk eller impuls manipulerer med et led således, at der ofte opstår den karakteristiske “knæk” lyd. Teknikken anvendes til at fjerne eller lindre smerte og fejlfunktion fra led og muskler samtidig med at der opnås større bevægelighed.

Positionel Release Technique, her afslappes muskler ved at finde den mest smertefrie stilling og holde den i en kort periode. PRT er særdeles velegnet til smertefulde tilstande da behandlingen er smertefri.

Myofasciel Release Technique (MFR) er en speciel massageteknik hvor man arbejder på bindevævet.

Aktiv Release Technique (ART) En speciel aktiv massageteknik, hvor man arbejder på bindevævet.

Triggerpunkt behandling er en effektiv måde at løsne spændinger i muskler og sener, ved at stimulere triggerpunkterne ved tryk. Triggerpunkter er sammentrukne muskelfibre, som danner sensitive, smertefulde knuder der hvor den motoriske nerve forbinder sig med musklen, hvorved bevægeligheden bliver indskrænket.

Book din tid online i dag

Skal jeg hjælpe dig med at blive smertefri? Book en tid til manuel terapi her på siden. Vi tilbyder også behandlinger med shockwave, laser og ultralydsscanning. Du skal blot udfylde min kontaktformular. Har du nogle spørgsmål er du velkommen til at kontakte mig på telefon 40 84 49 49 eller på mail kontakt@min-krop.dk. Jeg ser frem til at høre fra dig.

Book tid til behandling

Udfyld kontaktformularen for at bestille en tid

Osteopat i Roskilde..